Newbie i New Delhi – dag 1

Tirsdag, 1.november 2016 vil fremover blive husket som dagen, hvor jeg tog til Indien for første gang – alene. Lad det være sagt med det samme, at dagene op til afrejsen har været præget af tvivl, nervøsitet, spænding og en lille smule forvirring. For hvorfor er det nu lige jeg gør det her? Det kan jo ikke ignoreres, at Indien er et komplekst og kaotisk land, der står i skærende kontrast til min og alle andre vesterlændinges hverdage. Det kan på samme måde heller ikke ignoreres, at synet på kvinder hernede er diametralt modsat Vestens, og det gælder også for mig. Som solo-rejsende kvinde fra Danmark, skiller jeg mig markant ud fra mængden og jeg vil uundgåeligt tiltrække mig opmærksomhed af både den ene og den anden slags. Så hvorfor udsætter jeg mig selv for al det kaos, balla’e (som man siger på Fyn) og potentielt farlige situationer? Hvad er det, jeg skal opnå med den her tur, som jeg ikke kan opnå andre steder i verden? Alt det har jeg spurgt mig selv om tusindvis af gange og det samme har familie og venner ”Hvorfor, Maria!???”

img_3230
Mit værelse i Delhi

For det første er formålet med min tur til Indien, at jeg skal tage en yogauddannelse i Rishikesh – yogaens hovedstad. ”Ja, ja, men der findes da yogaskoler alle mulige andre steder – endda også i Danmark!? Kunne du ikke bare gøre det?” kunne være et typisk argument. Det er også helt korrekt, at der findes gode skoler andre steder i verden og det kunne jeg også godt have valgt at gøre, men min medfødte eventyrlyst byder mig sgu, at jeg bliver nødt til at tage min yogauddannelse, der hvor det hele startede – i yogaens hot spot, Rishikesh. Mindre kan ikke gøre det!
Udover det, så har jeg i mange, mange år haft en drøm om at rejse rundt alene med min rygsæk – bare mig og min rygsæk på eventyr. Her kunne man igen argumentere for, at der findes mange andre, rigtig gode steder at udleve sådanne drømme, end lige Indien. Igen, må jeg indrømme, at det også er et ganske validt argument for at vælge anderledes. Men i min verden, så handler det at rejse om, at opleve og at udleve. Hvis ikke man vil opleve kontraster, se og prøve nye ting, og generelt opleve en anden virkelighed, end den man kommer fra, så giver det meget lidt mening at rejse ud, synes jeg.
Så det blev Indien for yogaens, for eventyrets og for kontrasternes skyld.

Velankommet til kosmisk kaos!
Når det så er sagt, så har jeg absolut ingen anelse om, hvad alt det her kommer til at betyde for mig på sigt, men det gør heller ikke så meget. Lige nu er jeg glad for at være velankommet til New Delhi. Smoggede, lummervarme New Delhi. Kaotiske, komplekse og katastrofale New Delhi. Allerede fra jeg gik ud af lufthavnen blev jeg ramt af en stormflod af indtryk, stirrende blikke og ihærdige taxachauffører. Taxaturen fra lufthavnen til South Delhi, som bliver min base de første par dage, var i sig selv en oplevelse. Taxamanden var en vældig snaksaglig og sprælsk fyr. Vi snakkede om løst og fast, selvom jeg ikke forstod et ord af, hvad han sagde, og han har sikkert haft det på samme måde. Måske var det derfor, han afbrød samtalen og brød ud i en sang for hans nicotin- og smog-fyldte lungers fulde kraft, mens han zigzaggede sig igennem trafikken. Virkelig en sjov type!

fullsizerender
Diwali pynt i gaden.

Forureningen er virkelig styg. I disse dage er forureningen ekstra slem. Den er så slem, at man rådes til at blive indenfor eller bære maske. Føj! Det siges, at smoggen også virker mere intens nu, på grund af den igangværende Diwali festival, som er en Indisk lysfestival, der fejrer, at det gode vinder over det onde. Festivalen fejres med fyrværkeri og lys, og derfor er det lidt som at hælde olie på et bål, forstår I. Det godes sejr over det onde gælder desværre ikke smoggen.

Men på trods af ekstrem smog og en kvalm luft, så har jeg nu indtryk af, at der midt i al kaosset findes rolige oaser og parker, hvor de lokale dyrker yoga og sludre om løst og fast, alt sammen i et roligt og rart tempo, hvor det gode liv leves langsomt.

Basen og tur-planlægning
Min base er som sagt i den sydlige del af byen. Jeg har været så heldig at få lov til at bo hos min ven Deepaks’ ven, Hanumant. Hanumant har sit eget grafiske bureau, som ligger på den anden side af hans lejlighed og har en 4-5 ansatte, der bor og arbejder under samme tag. De har alle modtaget mig med åbne arme og gav endda lidt frokost (eller morgenmad? Jeg er tids-forvirret lige nu) da jeg vågnede fra min lur. Desværre gør jetlag altid, at jeg ikke har så meget appetit, de første par dage, så det blev kun til lidt ris og lidt grøntsager (med alt for mange peberfrugter i – d’oh!). Og det med at spise med hænderne, hjælper  heller ikke på det. Det og peberfrugter skal jeg lige vænne mig til – men sikke en fin velkomst! Hanumant og de andre ansatte taler til mig, som om jeg er en ”long lost friend” der endelig er kommet tilbage. Det er virkelig hyggeligt!

img_3231
Kontor og hjem for nogle af Quick Brown Fox-medarbejderne

Efter frokosten gav de sig endda tid til at hjælpe mig med at bestille togbilletter til Agra og Rishikesh, da man åbenbart skal have log-in for at kunne bestille online – og fysisk køb af billetter gør man bare ikke, som de siger.

Senere i dag tager jeg ud i byen og får ordnet et par praktiske ting og købt et sim-kort, hvorefter vi alle (jeg ved ikke hvor mange ”alle” dækker over her, men jeg tror det er en god håndfuld) mødes og spiser italiensk/indisk inspireret aftensmad sammen. Det bliver festligt!
I morgen går turen til Agra med afgang kl. 05 om morgenen og allerede på fredag drager jeg videre, med tog mod Rishikesh, hvor jeg har fundet et fint lille bed & breakfast-sted som ligger få kilometer fra yogaskolen. På søndag checker jeg ind på yogaskolen og bor der indtil d. 4.december – yay!

Dette indlæg var så første officielle check-in fra Indien på en dag med smog hængende i tungt over Delhi og fokus på omstilling til ny tidszone og vaner. Jeg er vanvittig spændt på, hvad de næste dage bringer – giv lyd hvis I vil høre mere eller bare gerne vil sige hej – snart er jeg på Indi-nummer 🙂
Maria.

PS. Flere billeder er på vej på Instagram //More pictures on the way on Instagram.


ENGLISH:
 I successfully made it to New Delhi, India! Yay! It’s been a rather long trip and I’m feeling slightly jetlagged now. The smog is at its highest and the chaos is likewise. Nonetheless, I like it here! I’m happy and relieved to finally getting starting on this journey.
I’m staying at a friend of a friend’s place in the Southern part of Delhi, Hanumant is his name.
I have spent most of the day with Hanumant and his Co-workers today. Their studio is just across the street from the apartment and they’ve been welcoming me like I was their long-lost friend, that finally has returned home. Even though, they also needed to work during the day, they’ve been extremely helpful taken their time to chat and give me advices. I was even offered a nice lunch, sadly the jetlag has gotten it’s grip on me, so I’ don’t really feel like eating and eating with your bare hands doesn’t really help, but I have to get used to that custom.
I’ll head to Agra tomorrow and Rishikesh on Friday, which will be my home for the next 4 weeks. Despite a feeling of sluggishness and tiresome, I’m exhilarated to finally be here and I can’t wait to go exploring!2 thoughts on “Newbie i New Delhi – dag 1”

  • Hi Maria,
    En virkelig god start for dig og summering og det bedste jeg kunne få og læse nu efter endt arbejdsdag.
    Jeg har også lagt mærke til at synonymet “sej” er begyndt at følge dig på FB
    Kh Far

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *